Fist Peep Online Havana Iron Røde Kjøp Breeze Heels Sko qFx1CnwI
41254 Sko Duffy Flats Pink 73 Online Kjøp Grå

Strengt – og nødvendig

DE OLYMPISKE LEKER I RIO blir uten russiske utøvere. Verdens største nasjon, og en påle i friidretten er ikke med når OL-gullene skal deles ut. Det høres veldig brutalt ut, men det...

RASER: Stavhopper Jelena Isinbajeva har mildt sagt vært
  • 73 Pink Grå Kjøp Sko Online 41254 Flats Duffy

DE OLYMPISKE LEKER I RIO blir uten russiske utøvere. Verdens største nasjon, og en påle i friidretten er ikke med når OL-gullene skal deles ut. Det høres veldig brutalt ut, men det er også et steg i riktig retning.

IAAF-president Sebastian Coe uttalte på pressekonferansen i Wien at ”det er en frist dag for sporten vår, men at den uansett hadde vært det, samme hvilken avgjørelse man landet på”. Da er det på tide å sette en stopper for våre naboer i øst.

Det er dessverre slik at det sjelden er olympiske leker uten doping, og uten russiske utøvere blir vi garantert vitne til et renere mesterskap. Dette er nødvendig for å vise at det ikke skal være mulig å jukse seg til toppen.

Det er forståelig at utøvere velger den lette veien til toppen. Det går an å være ”ung og dum”, og lytte til råd fra feil rådgiver. Men da må du også ta straffen for det,og når dopingen er så systematisk som den er i Russland må hele nasjonen straffes. Idretten har rett og slett ikke tatt et oppgjør med seg selv, og da kreves det en skittentøysvask for å renske opp i systemet.

Jørund Wessel Carlsen
Redaktør Friidrett

Uansett hvor mange utøvere, trenere og ledere du stenger ute fra idrettsbanen ligger det fortsatt ”i veggene”, og nye ledere, utøvere og trenere blir utestengt. Dopingen gjennomføres nærmest etter ordre fra høyeste hold, og det er sjokkerende å lytte til påstandene om at det russiske politiet er en del av dopingen. Til og med Russlands dopinglaboratorier er med på juksingen.Under OL i Sotsji, der utøverne skulle bli testet mer nøye enn noen gang, gjorde de det igjen. New York Times hevder å vite at 15 av de russiske medaljevinnerne i mesterskapet var dopet. Det har sterke tradisjoner for å jukse seg til topps i Russland, og det er på tide å avslutte den lite hyggelige tradisjonen.

At utestengelsen høster ros fra mange verdenshjørner vitner dessuten om en god og riktig avgjørelse – selv om det er meget strengt å utestenge verdens største land.

Jeg gleder meg til å se et mesterskap fritt for juksemakere, og håper arrangørene i Rio slipper å sende medaljer i posten. Ha en dopingfri sommer!

Kategorier
Leder
DEL ARTIKKELEN
FORRIGE ARTIKKEL

Syv år med utrolig suksess

av Administrator - nov 28, 2017
NEST ARTIKKEL

Administrator

RELATERTE