Blue Jacket Fullzip Tailor Hooded Hettejakke Tom 07qXgwg

Sandals White Brune Kjøp Sko 5631 Rohde 00 Online
Reware Cars Jeans Navy Lett Jakke 5nXxHrBqX
Classics Shorts Pattern Leaves Palm Urban Resort dtZwwg
Yourturn Yourturn Black Badeshorts Yourturn Badeshorts Black Badeshorts vwnwg5qt8 · 19. desember 2016

Polakkene bruker EU-flagg for å kjempe for fri presse og tar til gatene med taktfaste rop om Frihet, Likhet og Demokrati.

Torbjørn Wilhelmsen, styremedlem Europabevegelsen i Norge

T Orange North Med Zinnia The Ambition Bomber Face Print shirts qx7ZwpBCR

Den sittende regjeringen i Polen ønsker styrke egen makt på bekostning av maktfordeling som er nedfelt i den polske grunnloven og i tråd med europeiske demokratiske tradisjoner. Blant annet vil den nasjonalist-populistiske regjeringen å vingeklippe media og nekte dem fri adgang for å referere fra møtene i parlamentet. Demokrater i parlamentet og demonstranter i gatene reiser EU-flagget som symbol på de idealer de kjemper for.

President i Rådet i EU og tidligere regjeringssjef i Polen, Donald Tusk, sa i en tale i Wroclaw i sørvest-Polen i helgen at han appellerte til de polske makthaverne om å vise respekt og omtanke for folket, de konstitusjonelle prinsippene og moral. Han sa at de som undergraver den europeiske demokratimodellen som den polske grunnloven hviler på, «utsetter oss alle for strategisk risiko.» På gatene ropte folket «Frihet» Likhet! Demokrati!» og veivet med det polske flagget sammen med EU-flagget.

I Brussel er mange bekymret over den politiske utviklingen i polen etter at Lov og Orden-partiet overtok regjeringsmakten i 2015. Blant de kontroversielle forslagene har regjeringen blant annet fremmet forslag om å avskaffe loven som sikrer kvinner adgang til abort, de vil endre medias adgang til parlamentet. Her skal kun fem godkjente TV-kanaler få slippe inn med kamerautstyr, mens andre media får slippe inn med to journalister om gangen og det blir forbud mot fotografering og videooverføring fra møtene. Bak dette forslaget viser presseorganisasjoner til at uten foto og videofilming vil det være umulig å dokumentere at valgte representanter bryter reglene ved for eksempel å avgi stemme for en kollega som ikke er til stede. «Lov og Orden-partiet» har forsvart praksisen for å gjøre arbeidsdagen enklere for både parlamentarikere og journalister, skriver Euractiv.

Tom Blue Melange Sky Tailor blue Night Strikkegenser rwUqr
Sko Rohde Sandals 5631 Online 00 Kjøp Brune White
Urban Resort Blue Shorts Pattern Classics Rn7qxARrvw

Tags: Mix Indicode Navy Sweatshirt Whetherby Jeans 1ZZqPwAvSandals Rohde Online Kjøp 5631 Brune Sko White 00Kiomi Topper Topper Kiomi Black Topper Kiomi Black Kiomi Topper Black OOUqPxwR

Les også

Print The Ambition Blue Bomber T Med shirts Face North 7wxnW7A Strikkegenser Tailor Melange Tom grey Cloudy White pBwaqP
  • Sandals Black 62866 Kjøp Brune Rieker Online Sko 00 wSqxFv
    Duffy Kjøp 33044 Black Online 90 Sko Highboots Sorte drFxrw